Pages

Wednesday, April 6, 2011

Thailand Souvenir giveaway . 06 - 09 April 2011


Klik banner utk join.

Soalan beserta jawapan dari saya :

Namakan dua daerah di Thailand yang telah Catlina lawat baru - baru ini. 
Korat, Menam Chao Phraya

Satu ringgit Malaysia bersamaan dengan berapa Baht?
10.00 Bath

Apakah pekerjaan Catlina dan lulusan universiti mana?
Doktor Vaterinar, photographer and lulusan Universiti Putra Malaysia dalam bidang Perubatan Veterinar



Tuesday, March 8, 2011

Contest Mata Bulat


Klik banner untuk join.

Picture mata bulat aku ialah.............
v

v

v

v

v

v

v


Wooo...big eye !!

K.Dayah... shikin.. Husna, anda ditag !



Posing With Ur Love One - Giveaway


Klik banner untuk join

Picturenya............

I love my hubby so so much



Monday, March 7, 2011

Jangan Pandang Camera Contest




Klik banner untuk join :)

Picture yang dipertaruhkan ialah................

v

v

v

v

v


Nah... picture si MESsI, siap pusing kepala 180 darjah lagi !
Hehehe......


Fadeela, Husna and Ami ! Kamu ditag.......



Sunday, March 6, 2011

New Year Giveaway Part 2 : Couples




Hai... Nama saya MESsI. Umur 3 bulan. Saya baru tinggal di rumah Encik Anuar and Puan Sol selama 8 hari. 

Psssstt.... saya cuba pinjam laptop diorang ni. Harap2 tak kena marah. Lagipun ini kisah penting. Saya perlu ceritakan pada semua. Saya perlu abadi kenangan terindah ini. Tapi takut juga ni, kang tak pasal2 kena tengking sampai terkucir.... Uwwwaaa..... tidak...... Saya taip laju2 k.

Al kisahnya........

Sebelum ni, saya banyak habiskan masa di kedai kucing. Tinggal dalam sangkar yang sempit and asyik terkurung je. Bosannn................

Satu hari Encik Anuar and Puan Sol datang kedai, mereka nak beli kucing. Ya... memang saya kucing 
pun. Masa tu, saya memang berharap sangat mereka bawa saya pergi.

Lepas dah buat muka ala-ala comel, lagak ala-ala manja, gaya penuh mengoda. Akhirnya saya bebas !
Saya milik mereka kini.

Bersyukur tau dapat keluar dari tempat tu. Sekarang saya makan makanan best, dapat main bola, tidur atas katil. So, saya nak balas budi mereka.......

Ermmm..... apa patut saya buat ??? Yang saya tahu mereka suka bergambar.. 


Haissshhh...tengok ni... mereka suka posing. Kalau dapat khidmat photographer mesti lagi best mereka berdua ni bergediksss. Mereka ni Lovely couple and gila gambar ! Ouchhh.. nak tidur pun tak lena. Asyik fikirkan mereka. :(

Tapi kat mana nak dapatkan khidmat photographer yang best ??? Alaaa...... saya ni kucing je.. mana tau banyak perkara.

Selagi saya tak balas budi mereka, saya rasa...........




ARGGHHH........ Tensionnya !!!
Kadang2 sampai baring atas meja, baring atas kerusi and rasa tak bermaya. Tidur pun tak lena daaaa.... Argghhhh....... sorok muka dalam selimut lagi bagus !!


Tingggg.....tingggg...tinggg......

Idea datang mencurah-curah ke ladang gandum. Esok saya nekad nak keluar rumah. Kot2 terjumpa mana2 iklan pasal photographer yang best....

KEESOKAN HARINYA ~


Sssshhhhhhhh... saya kena berjalan perlahan-lahan. Mencari helah menyelamatkan diri. Pheeewww...letih menyorok sini sana time nak mencelah keluar.


Akhirnya............ saya tiba di pasar and ternampak iklan . Saya cuba tanggalkan kertas iklan giveaway di dinding and bawa balik rumah. Saya bagi kat mereka risalah tu.

Haaa.... tengok ni !!!


Muka saya memang agak buruk masa tu, ini semua gara2 terkejut + teruja. 
Klik banner untuk keterangan lanjut k.

Weeehaaa..... memang sesuai untuk mereka. Aikkkss... ni tuannya si Oni, aweks cun tu. Oooo.....kenapalah aku boleh lupa yang tuannya puan CatCatlina seorang photographer yang profesional dan pemilik Kedai Gambar Kami. 

Semua jenis majlis dan apa sahaja moments dicapturenya. Wowww.... lagi bestt bila dapat photoshoot free...  Eh2.. nak suruh mereka cuba ! Nanti menang, gambar2 mereka diambil cantik2.. Haaa... macam ni.....


Gambar untuk majlis kahwin sangat2 cantik. Kedai gambar kami sanggup pergi ke mana2 negeri or seluruh ceruk kampung untuk abadikan picture kahwin anda. 

Anda cakap je nak gambar macam mana. Gambar kat ladang kuda ??, kat padang rumput??, kat dalam hutan ??? Semua boleh ok. Mereka pasti puaskan hati pelanggan2 mereka . 

Gambar yang diambil sangat cun, clear and sharp ! So... inilah yang terbaik!! 

Nak buat majlis cukur jambul ?? majlis bertunang ??? or nak ambil gambar bersama family tercinta ??

Usah pening2... terjah je Kedai Gambar Kami, semua jenis moment akan dirakamkan. Tengok tu, macam2 prop yang digunakan. So colourful and menaikkan seri pada gambar. Kedai Gambar kami mahir dalam pemilihan prop yang mengikut kesusaian moments tau.

Nak suruh ambil gambar baby ?? Pun boleh....... semua boleh ok. Kanak2 yang aktif pun mereka boleh dapatkan gambar terbaik dan sharp ! Pergggh...... sangat2 profesional laa kan....

Eh.... Kedai Gambar Kami juga membuat photobook laa... Wowww.... cantiknye.....


Inilah yang besttt...... gambar diabadikan selamnya ! Macam2 size dan jumlah helaian ada. Pilih je nak yang macam mana.

YIPPPPIEEEE................

Encik Anuar and Puan Solehah sangat suka dengan Kedai Gambar Kami lepas tengok risalah yang saya bawa balik tu. Terus mereka ke website Kedai Gambar Kami. Klik SINI k. 


Ouuucchhh... aku disayangi lebih kerana kebijakan aku. Nanti boleh dibelai-belai selalu, tidur lena and kadang2 menonton tv dengan aman. Tak perlu fikir apa2 daa...... 

Saya harap mereka dapat menang photoshoot couple ekstravaganza dari Kedai Gambar Kami. Sebab hanya Kedai Gambar Kami betul2 memikat hati saya. Lagipun, sambil menyelam minum air... nanti bolehlah abang MESsI ketemu sama adik Oni. Auwww...... ( bukan ke Oni lagi berusia ? haaahaa)

Haissshhhh...tak sabar nak tengok gambar mereka berposing......


Ermmm.... macam ni ke..macam tu... eh2... ni pun cun. Adoii... sakit leher duk intai buih2 gambar mereka atas kepala. Berangan sudaaa......



Sebarang tempahan @ pertanyaan Call 0137449963 (Catlina) or 0197433093 (Cg Fly)or emailcatlina7@yahoo.com 


Haissshhhh.... saya harap saya dapat membalas budi baik mereka terhadap saya sebab saya jumpakan mereka giveaway yang best dengan hadiah gempak beserta maklumat untuk khidmat photographer profesional iaitu Kedai Gambar Kami !


PSSSSTTT...... saya sign out dulu, nantikan ketahuan pula saya guna laptop mereka ni. Hik3...



Contest Saya Dan Gadget




Klik banner untuk join.
DUE : 15 Mac 2011

Haaa...... ni dia picture aku dan gadget !!

v

v

v

v

v


Blogging time !!


Dayah... anda ditag !



Contest " Splashy Moment " - By FIQKBE





Klik banner untuk join.
DUE : 10 Mac 2011

Gambar splashy moment itu ialah gambar.....................


Picture ni aku snap ketika my hubby duk mandi manda di Pulau Perhentian.


Ami ! anda ditag........



Saturday, March 5, 2011

Contest Kucing Paling Comel



Klik banner untuk join. DUE : 30 April 2011

Suka sangat2 dengan contest ni, sebab nak pertaruhkan picture...........

v

v

v

v

v

v

v

v


My CUTIEST MESsI 

Anda ada picture kucing ?? jooommm .... sama2 kita meriahkan contest ni !

GUD LUCK MESsI !!


Syu, nadia, soly...... anda ditag !



Saturday, February 19, 2011

When Raining Day




Klik banner untuk join 

Picture yang agak comel untuk contest ini ialah.............


My Big Day

Semua muka blurr je...... hik3..

Thanxs Miera sebab dah tag saya. Terkejar-kejar saya buat entry ni.. adussshhh..penat.

Haaa.... yang sedang baca. Anda di tag !


Friday, February 18, 2011

Contest Collage Kesayanganku


Klik banner utk join


Picture yg dipertandingkan ialah............




Collage gambar2 di Pulau Kapas 


Haaa.... kamu yang sedang baca.Anda di tag !




Sunday, February 13, 2011

1st Contest Si Manja Mandi

Klik banner di atas untuk join :)

Picture baby mandi yang dipertandingkan ialah........


Relaxxx je mandi sorang2

Nama baby : Aiman Farisya
Lokasi : Pantai Pandak
Tarikh Lahir : 25 September 2009


Shikin and Husna, ada di tag !




Friday, February 11, 2011

GA Dari Honey Bee

Auwww... Elly a.ka.a Honey Bee dah pandai berGA. Jooommm.... ramai2 kita join.. Klik SINI untuk join k :)



Wah... sangat cute hadiahnya !
Elllyyy......... sol nak menang...hik3


Done !!



Thursday, February 10, 2011

Contest Candid Terbaik

Jom sama2 join. Klik SINI untuk join k. Cepat2 tau, tarikh tutupnya 20 Feb 2011.


So.... picture yang aku pertandingkan ialah........


v

v

v

v

v

v

v

v

v


Majlis perkahwinan kami

Aku : Pot..pet..pot...pet.. Blaa...blaa..blaa..
Hubby : Aikkk... xsangka plak minah ni kuat membebel..adesshhh ..pening2


Ok . Done :)


Monday, February 7, 2011

Smile Contest





Klik Banner Untuk Join

Tadaaa...............


Senyuman Paling Manis


Anda ditag !

Fatin
Shikin
Nasuha
Ika 
Amalini




Contest Kami Seiras


Wooo.... Kami seiras laaa......

Kamu2 kalau ada seiras wajah dengan sesiapa... jommm..join contest ni !





Klik Banner Untuk join :)

Haaa...... tengoklah kami yang seiras ni....... tadaa.......

Apa yang Seira ??

 Mata .. senyuman..bentuk muka...

+ + + + + + + +

Saya suka blog The Cronicles Of Yaya kerana, cara pengolahan cerita dalam blog ini memang sempoi 
and enjoy bila membacanya :)



Monday, January 10, 2011

3rd Blog Besday







Klik banner untuk join


Salam Kak Yong saya pun nak join GA yang very d bessstttt ni !!

Saya pilih hadiah kategori 2 : Sebabnya..............

Nak tukar header saya yang comot momot tu. Saya pun nak footer banner, sebab layout saya sekarang ni tak ada footer lansung :(( .

Watermark ??? 
Yup, yang ini memang 100% saya mahu. Saya banyak gunakan gambar dalam entry namun langsung tiada watermark. Gambar2 pun original dari saya sendiri. Lebih selamat kalau
ada watermark kan. Betul tak ?? Nak watermarkkk sangat2 :)) 
Nak buat sendiri memang langsung tak pandai.

Singnature.....
Benda ni pun saya belum ada. :(( memang teringin tapi tak tahu cara nak buat. Harap Kak Yong boleh 
bantu :))



Hohoho...
Ini semua adalah untuk blog utama saya : http://miraclesoflifeonline.blogspot.com/

Mekaseh :)



Contest Jelingan Manja



Mahu join contest jelingan manja ? Klik banner di bawah ...
Due 22/1/2010




So.... picture yang aku ingin pertandingkan ialah............

v

v

v

v

v

v



Jelingan menusuk kalbu.haha

Ok Done !!

Shikin.. Anda ditag !



Friday, January 7, 2011

My Camera Contest







Klik banner untuk join !


Picture yang aku ingin pertandingkan untuk my camera contest ialah.................

v

v

v

v

v

v

v

v

v



We love klik..klik..


Gambar ni area chalet di Pulau Perhentian. Hahaha... my hubby dengan slumber baring di atas 
jalan untuk pejalan kaki. Semangat nak dapatkan picture yang cun !


Ok done !! :) 
wish me lucckkkkkkkk..... (-_-) v



Monday, January 3, 2011

1st Giveaway by HEZESUZE



Yessszzzzaaaaaaa..... 


Kali ni nakak join contest dari akak gonjeng ni  ! Hohoho.... Nak menang sandal laaa.....
Haa,, tengok ni,



Klik banner untuk join. Jom !


Jom laaa sama2 memeriahkan lagi kontest ni..... Ni 2 orang yang wajib kena meriahkan contest ni ye....

> Shikin
> Dayah